Yemek TarifLeri :)
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Yemek TarifLeri :)
HASTA ÇORBASI (2 öğünlüktür.)
İçindekiler
1 adet küçük boy patates
1 küçük havuç
2 çorba kaşığı büyüklüğünde tavuk göğsü (et)
1 çorba kaşığı pirinç
1 ¼ bardak su
¼ bardak süt
1 yumurta sarısı (pişirilmiş)
1 çorba kaşığı zeytin yağı (ya da keten tohumu yağı)
1/4 çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı şeker
Hazırlanışı
Patates soyulur ve ince ince kıyılır.
Havuçun yüzeyi temizlendikten sonra
küçük parçalara ayrılır. Tavuk eti de
aynı şekilde küçük parçalar halinde kesilir. Patates, havuç, tavuk eti ve pirinç
suya dökülür ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Malzeme iyice haşlandıktan sonra 10 dakika
soğutulur ve sonra parçalayıcıya alınarak
krema kıvamına gelinceye dek karıştırılır.
Tuz, şeker, yağ, yumurta sarısı ve süt
bu aşamada ilave edilir.
Onları da ilave ettikten sonra tekrar
parçalayıcıda karıştırılır.
Bu yemek özellikle hastalık sebebi ile
yemek yemeyen, iştah kaybı olan kediler için
uygulanabilir. (sağlıklı kediler de
eğer tercih ederlerse verilebilir.)
Eğer kediniz yardım almaksızın
kendi başına yiyebiliyorsa,
yemeğin krema kıvamında olması
onun kuru yiyeceklere kıyasla daha az
yorulmasını ve yediğini daha kolay
sindirmesini sağlar. Ama kediniz yemek
konusunda destek ihtiyacı içinde ise
lezzetli bir krema olan bu yemeğin
iğnesi çıkarılmış bir şırınga ile ağız yolu ile
verilmesi daha kolaydır.
PARMESAN TOPLARI
İçindekiler
4 çorba kaşığı yumuşak margarin
1 ¼ bardak un
¼ bardak sıcak su
5 çorba kaşığı parmesan peyniri
Hazırlanışı
Ocak önceden 300 derecede ısıtılır. Su, margarin ve peynir bir kapta çatalla ezile ezile karıştırılır. Sonra hafifce çırpılır. Üzerine un dökülerek karıştırılmaya devam edilir. Karışım iyice kıvama gelince yumuşak kıvamdaki karışım dörte bölünür ve her biri elde yuvarlanarak çubuksu bir görünüm kazandırılır. Çubuklar ikişer santim aralıklarla bir bıçak yardımı ile küçük parçalara ayrılır. Folyo üzerine alınan küçük parçalar, fırında 20-25 dakika pişirilir. (Renkleri altın sarısına dönene dek.) Fırından çıktıktan sona soğumaya bırakılır ve sonra da servis edilir.
PRİNÇ PATLAĞI TOPLARI
İçindekiler
1 bardak pirinç gevreği
3 tatlı kaşığı margarin ya da sıvı yağ
2 fincan tam yağlı süt
Hazırlanışı
Sütü orta ateşte ılıtın.
Ilık sütü pirinç gevreğinin üzerine dökün
ve gevreğin sütü emmesini bekleyin.
Ardından yağı karışıma ilave edin ve karıştırın. Hamur haline gelen karışımdan misket büyüklüğünde toplar yapın ve alüminyum
folyo serilmiş bir tepsiye topları dizin.
120 derecede 10 dakika süre ile pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.
Artan topları cam kavanozda saklayabilirsiniz.
ALINTIDIR..
İçindekiler
1 adet küçük boy patates
1 küçük havuç
2 çorba kaşığı büyüklüğünde tavuk göğsü (et)
1 çorba kaşığı pirinç
1 ¼ bardak su
¼ bardak süt
1 yumurta sarısı (pişirilmiş)
1 çorba kaşığı zeytin yağı (ya da keten tohumu yağı)
1/4 çay kaşığı tuz
¼ çay kaşığı şeker
Hazırlanışı
Patates soyulur ve ince ince kıyılır.
Havuçun yüzeyi temizlendikten sonra
küçük parçalara ayrılır. Tavuk eti de
aynı şekilde küçük parçalar halinde kesilir. Patates, havuç, tavuk eti ve pirinç
suya dökülür ve kısık ateşte pişmeye bırakılır. Malzeme iyice haşlandıktan sonra 10 dakika
soğutulur ve sonra parçalayıcıya alınarak
krema kıvamına gelinceye dek karıştırılır.
Tuz, şeker, yağ, yumurta sarısı ve süt
bu aşamada ilave edilir.
Onları da ilave ettikten sonra tekrar
parçalayıcıda karıştırılır.
Bu yemek özellikle hastalık sebebi ile
yemek yemeyen, iştah kaybı olan kediler için
uygulanabilir. (sağlıklı kediler de
eğer tercih ederlerse verilebilir.)
Eğer kediniz yardım almaksızın
kendi başına yiyebiliyorsa,
yemeğin krema kıvamında olması
onun kuru yiyeceklere kıyasla daha az
yorulmasını ve yediğini daha kolay
sindirmesini sağlar. Ama kediniz yemek
konusunda destek ihtiyacı içinde ise
lezzetli bir krema olan bu yemeğin
iğnesi çıkarılmış bir şırınga ile ağız yolu ile
verilmesi daha kolaydır.
PARMESAN TOPLARI
İçindekiler
4 çorba kaşığı yumuşak margarin
1 ¼ bardak un
¼ bardak sıcak su
5 çorba kaşığı parmesan peyniri
Hazırlanışı
Ocak önceden 300 derecede ısıtılır. Su, margarin ve peynir bir kapta çatalla ezile ezile karıştırılır. Sonra hafifce çırpılır. Üzerine un dökülerek karıştırılmaya devam edilir. Karışım iyice kıvama gelince yumuşak kıvamdaki karışım dörte bölünür ve her biri elde yuvarlanarak çubuksu bir görünüm kazandırılır. Çubuklar ikişer santim aralıklarla bir bıçak yardımı ile küçük parçalara ayrılır. Folyo üzerine alınan küçük parçalar, fırında 20-25 dakika pişirilir. (Renkleri altın sarısına dönene dek.) Fırından çıktıktan sona soğumaya bırakılır ve sonra da servis edilir.
PRİNÇ PATLAĞI TOPLARI
İçindekiler
1 bardak pirinç gevreği
3 tatlı kaşığı margarin ya da sıvı yağ
2 fincan tam yağlı süt
Hazırlanışı
Sütü orta ateşte ılıtın.
Ilık sütü pirinç gevreğinin üzerine dökün
ve gevreğin sütü emmesini bekleyin.
Ardından yağı karışıma ilave edin ve karıştırın. Hamur haline gelen karışımdan misket büyüklüğünde toplar yapın ve alüminyum
folyo serilmiş bir tepsiye topları dizin.
120 derecede 10 dakika süre ile pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.
Artan topları cam kavanozda saklayabilirsiniz.
ALINTIDIR..
Puficik- mod
- Mesaj Sayısı : 28
Kayıt tarihi : 11/02/08
Geri: Yemek TarifLeri :)
Ben de denemek istiyorum,en yakın zamanda
Puficik- mod
- Mesaj Sayısı : 28
Kayıt tarihi : 11/02/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz